2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

DIY: Kaklo papuošalas


Sveiki, kaip gyvuojat? :)
Šį kartą noriu jums pasiūlyti tapti dizaineriais ir savo rankomis pasigaminti stilinga kaklo papuošalą. Turbūt ne vienoje drabužių parduotuvėje  šį sezoną esat matę kažką panašaus. Bet kam pirkti jeigu viska galima nesudėtingai pasigaminti pačiai :) Tiesa jį gaminant prireiks šiek tiek laiko ir kantrybės. Bet poto galėsit visiems iš eilės sakyti jog tai jūsų  sukurtas stilingasis aksesuaras.

Tad pradėkime. Jums reikės:

  • Virvės/Gumos (galit rasti Senukuose arba sporto prekių skyriuose);
  • karoliukų, geriausiai apvalūs, spalvos pagal skonį;
  • Replės, žirklės;
  • Siūlas, adata ;
  • Metalinės detalės: pagaliukai, kilpelės, užsegimas, antgaliai virvės galams;
  •  Klijų, geriausiai karšti klijai
Darbo eiga:
Pirmiausiai pasimatuokit kokio ilgio norėsit kaklo papuošalo. Išmatavę, atkerpame virvę ir prie jos priklijuojame metalinius antgalius. Kad metaliniai antgaliai veiktu kaip užsegimas, pro antgaliu skyle prakišamas  metalinis pagaliukas ir pritvirtinamas karštais klijais. Tada antgalį (su pagaliuku) reikia priklijuoti  prie virvės, tą patį daryti iš abiejų pusių. Vėliau iš pagaliuko reikės išformuoti kilpelę.

Nekreipkit dėmesio į mano virvę, kad ji apvyniota siūlu, perdariau seną papuošalą :)
Taip turi atrodyti antgalis
 Visa tai atlikus galima pradėti ilgąja dalį (jos metu galit žiūrėti filmą ar klausytis muzikos). Atsivyniokit siūlo, jo vieną galą pririškit prie virvės, į kitą galą įverkit adatą ir pradėkit verti karoliukus. Kaip  pasirinkti spalvas, ir kokius atstumus kiekvienos spalvos daryti čia jau jūsų pasirinkimas ir fantazija. Suvėrus apie kokius 20 cm pradėkit apvynioti virvę savo karoliukų juosta tvirtai prilaikydami (nenustebkit kad nedaug užsivynios) ir toliau verkit karoliukus.


 Pabaigus apvynioti virvę karoliukais, siūlą užmazgykit ir pritaisykit užsegimą prie virvės antgalių. Ir štai jūsų ilgai gamintas stilingas kaklo papuošalas :)

4 komentarai:

  1. puiki idėja :) net nemaniau, kad taip lengva.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai nesunku, tik laaaaabai ilgai užtrunka :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip nerealiai atrodo!!! Plius jokių papildomų "dailės ir darbelių" sugebėjimų nereikia, o galutinis rezultatas atrodo tarsi iš papauošalų parduotuvės:) Puiki idėja, ypač tinkanti vasarai. Kol ji dar nesibaigė, reiks pabandyti :D

    P.S Jei susidomėsi, būtų smagu, jei apsilankytum ir mano bei mano draugės bloge. Susikūrėme ne taip jau ir seniai, tad kiekvienas naujas skaitytojas, sekėjas ar parašytas komentaras mums labai brangus :))) Jei patinka skaityti apie grožį, madą, DIY ir šiaip nuotaiką keliančius dalykus, manau, tau turėtų patikti;)
    kanarele.blogspot.com

    Mėta

    AtsakytiPanaikinti
  4. prajuokino "jokių papildomų "dailės ir darbelių" sugebėjimų nereikia" :DD puikus apibūdinimas viso proceso :D
    tikrai patariu pabandyti pasigamint, tokį papuošalą žiemą vasarą galima nešiot :)

    AtsakytiPanaikinti