2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Filmas: The Great Gatsby (2013)

Gatsby? What Gatsby? Šie žodžiai dar ilgai skamba mintyse peržiūrėjus šį filmą pirmą kart. Antrą kart bežiūrint jie jau įgauna prasmę.. Man šis filmas vienas iš tų kuriuos galima žiūrėti ir žiūrėti, nors filmo pabaiga lieka ta pati, bet kaskart pasimato vis naujos detalės, kitaip suprantami veikėjų dialogai ir požiūris į juos ...
Istorija sukurta pagal knygą autoriaus, kuris ne ką mažiau ošdavo kaip Getsbio vakarėlių svečiai, laikais, kurie suprantami ir dabar.
Praėjusio amžiaus trečiasis dešimtmetis kitaip "aukso amžius" prisimenamas dėl trijų dalykų. Pirma, žinoma, laukiniai madingieji vakarėliai, kuriuose nesibaigdavo nei muzika, nei alkoholis ar šokiai. Antra nuostabi to laikmečio mada, makiažas ir papuošalai. Ir žinoma Francis Scott Fitsgerald'o šedevras, romanas - "Didysis Getsbis" (1925). Būtent šis romanas yra idealus riaumojančio dešimtmečio portretas. Vakarėliai, linksmybės, prabangus gyvenimo būdas, žmogiškos vertybės, suskirstymas į klases, paslaptys ir melas. Visos šios temos aktualios ir šiais laikais, tikriausiai dėl to ši istorija vis kas nuo karto ekranizuojama. O taip atsitikus užburia ir verčia susimastyti..


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą